Registracija
  • Sretno
  • Uplaseno
  • Opusteno
  • Zaljubljeno
  • Zivcano
  • Voljeno
  • Ludo
  • Gladno
  • Posrano
  • Zamisljeno
  • Zlobno
  • Uspavano
  • Zakon
  • Sjajno
  • Zgodno
  • Snazno
  • Zgrozeno
  • Pijano
  • Usamljeno
  • Nostalgicno
  • Zarazeno
  • Zadovoljno
  • Tuzno
  • Bolesno
  • Neodlucno
  • Ponosno
  • Odlucno
  • Ljuto
  • a
  • Pokazuje rezultate 1 do 1 od 1
    1. #1
      Candy avatar
      Exeptio regulum confirmat.
       
      Opusteno
       
      Datum pristupanja
      Nov 2011
      Lokacija
      Hrvatska
      Poruke
      9,571
      Teme
      651
      CHB
      300
      Spomenut(a)
      101 post(ova)
      Označen(a)
      3 tema
      Dnevna aktivnost
      40 min
      Like (kliknutih)
      2810
      Like (dobivenih)
      1917
      Rep

      The Expendables 2(2012)


      The Expendables 2(2012)





      Datum izlaska: 16. kolovoza 2012. (Hrvatska)




      Žanr:

      Action & Adventure & Thriller

      Autor



      Direktor

      Simon West

      Književnici

      Richard Wenk (scenarij) Sylvester Stallone (scenarij) Ken Kaufman (priča)



      Glumci:


      Sylvester Stallone kao Barney Ross:

      Vođa Expendablea. Stallone je inzistirao na izvođenju vlastitih vratolomija, ignorirajući savjete svog liječnika nakon nekoliko operacija za popravak slomljene ozljede leđa i vrata koju je zadobio tijekom snimanja filma The Expendables.

      Jason Statham kao Lee Christmas:

      Timski stručnjak za noževe. Statham je opisao svoj lik kao "neku vrstu heroja radnika... tipa s kojim biste željeli izaći i popiti pivo."

      Jet Li kao Yin Yang:

      Expendablesov stručnjak za borbu prsa u prsa. Sukobi rasporeda s Flying Swords of Dragon Gate značili su da je Li mogao sudjelovati samo u otvaranju filma.

      Dolph Lundgren kao topnik Jensen:

      Nestabilan član tima, poništen godinama borbenog stresa i zlouporabe alkohola. Lundgrenovu osobnu povijest (uključujući njegovu diplomu kemijskog inženjerstva) Stallone je ugradio u priču lika. Lundgren je oklijevao sudjelovati u filmu temeljenom na prvom nacrtu scenarija; međutim, prepisi i dodatni sadržaji za njegov lik promijenili su njegovo mišljenje.

      Chuck Norris kao Booker:

      Umirovljeni vojni operativac u misiji spašavanja svojih starih suigrača. Ime lika je hommage akcijskom filmu iz 1978. Dobri dečki nose crno, gdje Norris glumi Johna T. Bookera. Tijekom filma, Booker tvrdi da ga je ugrizla kobra i navodi da je kobra kasnije umrla kao rezultat; ovo je referenca na činjenice o Chucku Norrisu, satirične činjenice o glumcu.

      Terry Crews kao Hale Caesar:

      Ekspendablesov stručnjak za bačvasto oružje.

      Randy Couture kao Toll Road:

      Timski stručnjak za rušenje. Couture je opisao svoj lik kao "ljepilo koje drži sve ove disfunkcionalne tipove zajedno".

      Liam Hemsworth kao Billy “The Kid” Timmons:

      Bivši vojni snajperist, razočaran nakon službe u Afganistanu. Hemsworth je za tu ulogu potvrđen 19. rujna 2011. Dobio je sličnu ulogu u filmu The Expendables kao drugi lik, ali njegova je uloga ispisana izvan scenarija. Stallone je ostao u kontaktu s njim, ponudivši mu ulogu u nastavku kada je produkcija počela. Stallone je lik opisao kao sljedeću generaciju Expendablea, koji nije tako "ciničan kao ostali članovi tima".

      Scott Adkins kao Hector:

      Vilainova desna ruka. Adkinsu je ponuđena uloga u originalnom filmu, ali ju je odbio za Undisputed III: Redemption

      Yu Nan kao Maggie Chan:

      CIA-in agent koji radi za Church koji se udružuje s Expendableima kako bi povratio izgubljeni sef.

      Jean-Claude Van Damme kao Jean Vilain:

      Vođa protivničkog tima plaćenika poznatih kao Sangs. Van Damme je tijekom snimanja namjerno bio udaljen od glumačke ekipe i ekipe kako bi ostao u liku. Komentirajući ulogu, Stallone je rekao: "Imat ćemo veliki obračun između mene i Van Dammea, koji se očekivao dugo vremena, tako da bi trebao biti dobar." Van Dammeu je ponuđena uloga u The Expendables, ali je na kraju odbio.

      Bruce Willis kao Church:

      Tajnoviti agent CIA-e. Krajem kolovoza 2010., Stallone je izrazio interes da se Willis vrati u nastavku (proširujući svoju kratku kameju u originalu) kao potencijalni "super-zlikovac". Willis je potvrđen u "značajnoj" ulozi 6. rujna 2011., rekavši: "Nadajmo se da će to početi snimati dok smo dovoljno mladi da preživimo."

      Arnold Schwarzenegger kao Trench Mauser:

      Rossov najveći suparnik (i povremeni saveznik). Stallone je namjeravao da se Schwarzenegger vrati za nastavak prije izlaska The Expendables: "Ako ovo uspije, volio bih ga dobiti u sljedećem". Schwarzeneggerovo sudjelovanje potvrđeno je 6. rujna 2011., a njegova "značajna" uloga proširila je pojavu u kameo u originalnom filmu. Svoje scene snimio je u četiri dana.

      Glumačku postavu zaokružuju Charisma Carpenter (ponavlja svoju ulogu Božićne djevojke, Lacy), švedska glumica Amanda Ooms kao Pilar, vođa oporbe u porobljenom selu i Nikolette Noel kao Sophia, Billyjeva djevojka. Bugarski mješoviti borilački umjetnik Lyubomir Simeonov ima cameo kao jedan od Sangova.


      U nekoliko faza razvoja, za film su traženi drugi glumci. U listopadu 2010. Willis je rekao da će Steve Austin ponoviti svoju ulogu negativca Dana Painea. U studenom 2010. izvještava se da je Charlie Sheen razmatran za ulogu agenta CIA-e koji lovi Willisovog Mr. Churcha. U kolovozu 2011. Variety je izvijestio da je glumac i borilački umjetnik Donnie Yen dobio ulogu u filmu; međutim, Yen je odbio ulogu jer ga nije smatrao intrigantnom.

      U rujnu 2011. Stallone je potvrdio da je u pregovorima s Nicolasom Cageom i Johnom Travoltom, a zakazivanje bi bilo jedina prepreka njihovoj umiješanosti. U srpnju 2011. Mickey Rourke je navodno ponovio svoju ulogu alata; do kraja rujna je objavljeno da je ispao iz filma, a 18. listopada to je i potvrđeno. Antonio Banderas navodno je dobio ponudu za ulogu, ali nije mogao sudjelovati zbog drugih obveza. Jackie Chan je rekao da mu je ponuđena uloga, ali je bio prisiljen odbiti je zbog sukoba u rasporedu s CZ12.

      O svom pristupu castingu, Stallone je rekao da je tražio glumce koji nisu doživjeli nedavni uspjeh na filmu: "Volim koristiti ljude koji su imali trenutak, a onda su možda pali u neka teška vremena i dati im još jednu priliku. uvijek tražim glumce kao što su Michael Biehn i Michael Paré. Sviđaju mi ​​se takvi tipovi. Netko je to učinio za mene i volim vidjeti mogu li to učiniti umjesto njih.






      The Expendables 2 američki je akcijski film iz 2012. redatelja Simona Westa, a koji su napisali Richard Wenk i Sylvester Stallone, a temelji se na priči Kena Kaufmana, Davida Agosta i Wenka. Brian Tyler vratio se za snimanje filma. To je nastavak akcijskog filma The Expendables iz 2010., a u njemu glume Sylvester Stallone, Jason Statham, Jet Li, Dolph Lundgren, Chuck Norris, Terry Crews, Randy Couture, Liam Hemsworth, Jean-Claude Van Damme, Bruce Willis i Arnold Schwarzene. . Priča prati plaćeničku skupinu poznatu kao "Expendables" dok poduzimaju naizgled jednostavnu misiju koja se razvija u potragu za osvetom protiv suparničkog plaćenika Jeana Vilaina, koji je ubio jednog od svojih i prijeti svijetu smrtonosnim oružjem. To je drugi nastavak u serijalu The Expendables.

      Glavno snimanje trajalo je 14 tjedana (počevši od rujna 2011.) s proračunom od 100 milijuna dolara. Filmske lokacije uključivale su Bugarsku, Hong Kong i New Orleans. Kontroverze su se pojavile oko nesretne smrti kaskadera i štete u okolišu nanesene tijekom snimanja u Bugarskoj.

      Film je u Europi objavljen 16. kolovoza 2012., a u Sjevernoj Americi sljedeći dan. The Expendables 2 zaradio je preko 310 milijuna dolara diljem svijeta, a najveći uspjeh je ostvario izvan Sjeverne Amerike. Kritičari su općenito smatrali da je film bolji u odnosu na svog prethodnika (navodeći povećanu upotrebu humora i akcijskih scena), ali su njegova radnja i dijalog dobili negativne kritike. Videoigrica za preuzimanje objavljena je 31. srpnja 2012. kao nastavak događaja iz filma. Nastavak, The Expendables 3, objavljen je 15. kolovoza 2014. godine.


      _______________________________________



      Expendables—vođa Barney Ross, stručnjak za noževe Lee Christmas, specijalist za borbu prsa u prsa Yin Yang, stručnjak za teško oružje Hale Caesar, stručnjak za rušenje Toll Road, nestabilni topnik Jensen i snajperist Billy the Kid, najnoviji regrut i Rossov štićenik — raspoređeni su u Nepal kako bi spasili dr. Zhoua, taoca. Oni također spašavaju zarobljenog plaćenika Trencha, Rossovog suparnika. Yang napušta grupu kako bi otpratio Zhoua natrag u Kinu.

      Nakon povratka u New Orleans, Billy kaže Rossu da se namjerava povući krajem mjeseca i živjeti sa svojom djevojkom Sophiom. Kasnije je Ross prisiljen prihvatiti misiju operativca CIA-e g. Churcha da dohvati predmet iz oborenog zrakoplova u Albaniji. Church šalje tehničku stručnjakinju Maggie Chan s timom. U Albaniji Expendables preuzimaju predmet, ali ih tada u zasjedi upadaju međunarodni kriminalci i trgovac oružjem Jean Vilain, njegova desna ruka Hector i njegova skupina plaćenika (Sangovi), koji su zarobili Billyja. Vilain zahtijeva predmet u zamjenu za Billyjev život. Tim odustaje od predmeta, ali Vilain roundhouse zabija nož u Billyjevo srce i bježi sa Sangovima helikopterom. Ross pronalazi poruku za Sophiju iz Billyjeva tijela; ekipa pokapa svog poginulog suborca, zaklinjajući se na osvetu Vilainu.

      Maggie im kaže da je predmet računalo, na kojem se nalazi pet tona rafiniranog plutonija kojeg je Sovjetski Savez ostavio u rudniku nakon Hladnog rata. Vilain namjerava povratiti plutonij i prodati ga. Expendables su u stanju slabo pratiti signal računala i pratiti Vilaina, što ih vodi do Bugarske gdje ostaju preko noći u napuštenoj ruskoj vojnoj bazi. Sljedećeg jutra tim upadaju u zasjedu Sanga i tenka. Nakon što Expendableima ponestane streljiva, spašava ih Rossov stari prijatelj, Booker, koji brzo eliminira i Sangove i tenk. Prije nego što ode, Booker obavještava grupu o obližnjem selu čiji se stanovnici protive Vilainu. U međuvremenu, Hector i Vilain iskopaju plutonij i počnu ga skupljati.

      U selu, Expendables pronalaze nekoliko naoružanih seljanki koje čuvaju svoju djecu od Vilainovih snaga. Lokalni stanovnici su odvedeni i stavljeni da rade kao robovi u rudniku, nikad se ne vraćaju, a žene traže pomoć od Potrošnjaka. Sangovi stižu po još seljana, ali su u zasjedi Expendablea i ubijeni. Nakon lociranja Vilaina i mine, tim napada područje svojim zrakoplovom prije nego što se namjerno zaleti u minu. Tim spašava porobljene rudare od pogubljenja, ali Vilain i Hector bježe s plutonijom. Vilain daljinski detonira eksplozivne naboje u rudniku; sruši se, zarobivši rudare i Potrošnje.

      Church i Trench stižu, oslobađajući rudare i tim, te se pridružuju Expendableima u potrazi za Vilainom. Grupa presreće Vilaina i njegove ljude u zračnoj luci dok se on priprema za odlazak zrakoplovom. Ponovo im se pridružio Booker, Expendables, Trench i Church upuštaju Sangove u bitku. Božić obezglavljuje Hectora, dok se Ross i Vilain bore prsa u prsa. Ross pobjeđuje Vilaina, ubode ga nožem i osveti Billyja.

      Nakon toga, Ross dobiva stari dvokrilac Antonov An-2 od Churcha; Church, Maggie, Booker i Trench tada napuštaju tim. U Francuskoj, Sophia na svom pragu otkriva kutiju s velikom svotom novca i Billyjevim pismom. Dok Expendables odlaze u avionu, predlažu posljednju zdravicu Billyju.

      Planovi za nastavak The Expendables bili su na snazi ​​prije izlaska filma u kolovozu 2010.; Stallone je rekao: "Imam spremnu ideju... Pokušat ću učiniti nešto što je prilično radikalno". U intervjuu u kolovozu 2010. istaknuo je da još nema novi scenarij, ali "Iscrtan je u mojim mislima." Dana 18. travnja 2011. Stallone je potvrdio da neće ponoviti svoje redateljske dužnosti u The Expendableima, napravivši popis redatelja koji će mu poslužiti kao zamjena. U travnju 2011. film je dobio planirani datum izlaska 17. kolovoza 2012., a teaser poster za film objavljen je na Filmskom festivalu u Cannesu 2011. godine. U lipnju 2011. Simon West je potvrđen za direktora.

      U kolovozu 2011. objavljeno je da je Nu Image/Millennium Films u pregovorima s neimenovanim kineskim distributerom. Distributer bi producirao film, u zamjenu za kineskog glumca (Donnie Yen) koji će biti izabran i sniman u Kini. Smatralo se da će partnerstvo olakšati kinesko izdavanje filma, a Millennium Films bi dodijelilo veći udio u kineskom prihodu. Međutim, partnerstvo se raspalo prije početka proizvodnje. Međutim, drugi kineski studio, Le Vision Pictures, uložio je u film.Lionsgate Films kupio je prava distribucije filma u Sjevernoj Americi i Ujedinjenom Kraljevstvu za 35 milijuna dolara.

      19. siječnja 2012. Stallone je izjavio da je film namijenjen publici PG-13. Za razliku od prvog filma (koji je bio ograničen na gledatelje starije od 17 godina), ovaj bi nastavak učinio dostupnim svim gledateljima starijim od 13 godina (i mlađoj djeci, uz pristanak roditelja). Prijavljena promjena negativno je primljena. Govoreći za Ain't It Cool News o promjeni, Stallone je rekao: "Glasine o PG-13 su istinite, ali prije nego što vaši čitatelji donesu prosudbu, vjerujte mi kada kažem da je ovaj film velik u svakom pogledu i pruža na svim razinama." Prijavljeno je da je promjenu zatražio Norris prije nego što je sudjelovao u filmu, jer mu se nije svidjela psovka u scenariju. Međutim, ovi planovi za ocjenu prikladniju za obitelj nisu uspjeli i gotov film je dobio ocjenu R. Kada je nedugo prije objavljivanja potvrđena ocjena usmjerena na odrasle, West je izjavio da je "stil snimanja i dijalog od prvog dana bio je s ocjenom R." Međutim, supervizor vizualnih efekata rekao je da je The Expendables 2 snimljen kao PG-13 film, a sve rane od metaka su udarci prašine. Nakon što je odlučeno da će film biti ocjenjen R, u postprodukciji su digitalno dodani krv, dekapitacije, evisceracije i odsječeni udovi.

      Van Damme je redizajnirao svoju posljednju borbu sa Stalloneom, uz odobrenje potonjeg. Van Damme nije bio zadovoljan borbom po scenariju, zbog koje je njegov lik pobjegao i samo kratak sukob između para. Smatrao je da publika želi dužu scenu borbe između dva glumca.




      IZVOR
      IZVOR
      IZVOR
      Cody Blake
      Posljednje uređivanje od Candy : 22-11-21 at 17:54
      Candy || Member since 2009 || Mapping Team || Global Moderator || RP staff team ||

     

     
  • Pravila pisanja poruke

    • Ne možete otvoriti novu temu
    • Ne možete ostaviti odgovor
    • Ne možete stavljati privitke
    • Ne možete uređivati svoje postove
    •