Registracija
  • Sretno
  • Uplaseno
  • Opusteno
  • Zaljubljeno
  • Zivcano
  • Voljeno
  • Ludo
  • Gladno
  • Posrano
  • Zamisljeno
  • Zlobno
  • Uspavano
  • Zakon
  • Sjajno
  • Zgodno
  • Snazno
  • Zgrozeno
  • Pijano
  • Usamljeno
  • Nostalgicno
  • Zarazeno
  • Zadovoljno
  • Tuzno
  • Bolesno
  • Neodlucno
  • Ponosno
  • Odlucno
  • Ljuto
  • a
  • Pokazuje rezultate 1 do 1 od 1

    Tema: Cobra(1986)

    1. #1
      Candy avatar
      Exeptio regulum confirmat.
       
      Opusteno
       
      Datum pristupanja
      Nov 2011
      Lokacija
      Hrvatska
      Poruke
      9,571
      Teme
      651
      CHB
      300
      Spomenut(a)
      101 post(ova)
      Označen(a)
      3 tema
      Dnevna aktivnost
      40 min
      Like (kliknutih)
      2810
      Like (dobivenih)
      1917
      Rep

      Cobra(1986)


      Cobra(1986)





      Datum izlaska: 23. svibnja 1986. (Sjedinjene Američke Države)




      Žanr:

      Action & Crime & Thriller

      Autor


      Direktor

      George P. Cosmatos

      Paula Gosling (roman "Fair Game") Sylvester Stallone (scenarij)



      Glumci:


      Sylvester Stallone kao poručnik Marion "Cobra" Cobretti
      Brigitte Nielsen kao Ingrid Knudsen
      Reni Santoni kao narednik Tony Gonzales
      Andrew Robinson kao detektiv Monte
      Brian Thompson kao "Night Slasher"
      John Herzfeld kao Cho
      Lee Garlington kao Nancy Stalk
      Art LaFleur kao kapetan Sears
      Marco Rodriguez kao ubojica iz supermarketa
      Ross St. Phillip kao zaštitar
      Val Avery kao šef Halliwell
      David Rasche kao Dan
      Nick Angotti kao Prodski
      _______________________________________




      Naoružani napadač izaziva talačku krizu u supermarketu u Los Angelesu. Kada pregovori između njega i policije propadnu, LAPD poziva poručnicu Marion Cobretti (Stallone), pripadnika svoje elitne divizije poznate kao "Zombi odred". Cobretti, poznat pod kodnim imenom "Cobra", infiltrira se u trgovinu, locira i pregovara s revolverašem, koji mu prijeti govoreći o nejasnoj i nepoznatoj organizaciji poznatoj kao "Novi svijet", suprematističkoj skupini socijaldarvinističkih radikala koji preziru modernog društva i vjeruju u ubijanje slabih, ostavljajući samo najjače i najpametnije da vladaju svijetom. Cobretti tada ubija napadača bacivši mu nož u trbuh i pucajući u njega.

      Dok se taoci i tijela uklanjaju iz trgovine, detektiv Monte (Robinson) Cobrettija opominje zbog njegovog naizgled nepoštivanja policijskih procedura i protokola. Uznemiren od strane novinara, Cobretti ih opominje da nisu dali prioritet sigurnosti potencijalnih žrtava. U to vrijeme malo svi shvaćaju da je talačka kriza u supermarketu samo jedan od niza nedavnih i naizgled nepovezanih čina nasilja i ubojstava koji su izbili u Los Angelesu, a počinila ih je ista skupina suprematista koju je spomenuo napadač iz supermarketa.

      Manekenka i poslovna žena Ingrid Knudsen (Nielsen) kasnije postaje prioritetna meta Novog svijeta nakon što je svjedočila kako njihovi članovi i njihov vođa, identificirani samo kao "The Night Slasher" (Thompson), kreću u pohod ubojstava. Ona je stavljena pod zaštitni nadzor Cobrettija i njegovog partnera, narednika Tonyja Gonzalesa (Santoni) nakon neuspjelog pokušaja na nju. Kada razni ljudi povezani s Novim svijetom učine još nekoliko neuspjelih pokušaja na njihove živote, Cobretti teoretizira da postoji cijela vojska ubojica koji djeluju istim modusom operandi, a ne usamljeni serijski ubojica s nekim suradnicima, ali njegov prijedlog je odbijen. od strane svojih nadređenih. Međutim, LAPD se slaže s Cobrettijem da će biti najsigurnije ako se on i Knudsen presele iz grada.

      Cobretti se romantično povezuje s Ingrid nedugo nakon što je otišao na selo, ali Nancy Stalk (Garlington), zamjenica i desna ruka Novog svijeta, infiltrira se u policijski tim koji prati Cobretti party i kompromituje njihovo boravište. Unatoč Cobrettijevim sumnjama i nepovjerenju prema Nancy, on ništa ne čini i zabava provodi noć u motelu. Organizacija se useljava u zoru i opsjeda mali grad. S jedva dovoljno vremena za reakciju, napadači upadaju u Cobretti i Ingridin motel, pritom ranivši Gonzalesa. Ubivši nekoliko članova, ali s još većim rojenjem u grad, Cobretti i Ingrid pobjegnu u kamionetu. Kada je kamion teško oštećen od potjere, dvojac je presjekao plantažu grejpa kako bi pobjegao u obližnju tvornicu.

      Cobretti je do ovog trenutka porazio većinu Novog svijeta, a nekoliko preostalih članova ih slijedi u zgradu. Cobretti eliminira svakog člana, a Night Slasher slučajno puca u Nancy, ostavljajući samo sebe. Cobretti i Night Slasher sudjeluju u okrutnoj borbenoj borbi unutar čeličane, koja završava tako što je Night Slasher naboden u leđa velikom lutajućom kukom, koja ga prenosi u peć koja ga živog spaljuje.

      Nakon toga dolazi Cobrettijevo odjeljenje i počinje čišćenje grada, pružajući medicinsku pomoć Gonzalesu. Detektiv Monte se čini da se ispričava, ali se ponovno suočava s Cobrettijem zbog njegovog nepoštivanja policijskih protokola, nudeći mu da razgovara o tom pitanju tijekom duge večere. Umjesto toga Cobretti udari Montea, prije nego što on i Ingrid odoše na jednom od motocikala koje je ostavio Novi svijet.

      _______________________________________



      Kada je Sylvester Stallone potpisan za glavnu ulogu u Beverly Hills Cop, odlučio je gotovo u potpunosti prepisati scenarij, uklonivši gotovo sve komične aspekte i pretvorivši ga u akcijski film za koji je smatrao da mu više odgovara. Studio je pročitao njegov revidirani scenarij i odbio ga. Predložene akcijske scene povećale bi proračun daleko iznad onoga što su planirali. Stallone je kasnije svoje ideje za to kanalizirao u originalni scenarij.

      Roman Fair Game Paule Gosling naveden je kao izvorni materijal, dovoljno da je dobila filmsku zaslugu. Kada je Cobra objavljena, Sylvester Stallone je navodno želio da se roman ponovno izda s njegovim koautorom. Gosling je odbio ponudu. Film Fair Game iz 1995. također je snimljen prema istom Goslingovom romanu.

      Raniji nacrt scenarija Sylvestera Stallonea sadržavao je mnoge razlike od kasnijih nacrta i konačnog filma. To uključuje: početnu pucnjavu koja se odvija u kinu (umjesto u trgovini), tijekom kojega je ubijeno mnogo više ljudi; Cobra spominjući kako je imao djevojku koju je ubio psihopat kojeg je pokušavao uhvatiti; dodatna velika noćna akcijska sekvenca na brodu gdje se Cobra i Ingrid skrivaju i napadaju ih članovi kulta Night Slashera, a Cobra i Gonzalez ih uspijevaju sve ubiti; i drugačiji završetak, u kojem se otkriva da je Monte bio stvarni vođa kulta Novog svijeta i kada pokuša ubiti Ingrid, puca ga Cobra.

      Redak, "Ovdje zakon staje, a ja počinjem, budala!", inspiriran je retkom Stevea McQueena u The Reiversu.

      Cobra je trebala mnogo dodatne montaže jer je film bio toliko grafički nasilan da je u početku dobio X-ocjenu od MPAA. Warner Brosu također se nije svidjela razina krvavosti i nasilja prvog grubog reza, zbog čega nisu htjeli objaviti film dok se većina tih scena ne izbriše i ne dobije ocjenu R.


      Brian Thompson bio je na audiciji sedam puta prije nego što je primljen. Na četvrtoj audiciji upoznao je Stallonea, koji je smatrao da je Thompson previše fin da bi igrao Night Slashera. No, nakon screen testa, odmah je dobio posao. Također, u originalnom scenariju, Night Slasher se zvao Abaddon, vjerojatno po "anđelu ponora" iz Biblije.

      Thompson je u više navrata tražio Stalloneov savjet o tome kako igrati Night Slasher, uključujući pitanja o njegovoj pozadini i osobnim motivima, ali Stallone nije pokazao zanimanje za tu temu i rekao je Thompsonu da je lik jednostavno zao. U nesretnom iznenađenju za Thompsona, nakon što je snimanje završeno, redatelj Cosmatos mu je neočekivano rekao: "Mogao si biti dobar da si me poslušao."

      Stallone je priznao Prljavog Harryja kao utjecaj, a Cobra je ponovno spojila dva glumca iz filma: Renija Santonija i Andyja Robinsona.

      Brigitte Nielsen, Stalloneova tadašnja supruga koju je upoznao na snimanju Rockyja III, dobila je ulogu Ingrid Knudsen.



      Izvorno, Cobra je trebala biti snimljena u Seattleu, a vrhunac je scena jurnjave motociklom na trajektu između otoka. Iako je sve bilo pripremljeno za početak snimanja finalne kazališne verzije scene noću, Stallone je tražio da se kraj promijeni zbog problema s komarcima u to vrijeme, što bi noćno snimanje bilo vrlo teško izdržati.

      Sporednoj glumačkoj ekipi i statistima bilo je zabranjeno razgovarati sa Stalloneom na snimanju.

      U jednom trenutku tijekom snimanja, Stallone se požalio snimatelju Ricu Waiteu da zaostaju i da treba natjerati svoju ekipu da radi više. Waite je odgovorio rekavši Stalloneu da su kašnjenja nastala zbog njegovog zezanja s Brigitte Nielsen i pokazivanja pred svojim tjelohraniteljima. Iako je Stallone bio šokiran što će netko tako razgovarati s njim, počistio je svoj čin i ponašao se profesionalnije, iako se nekoliko tjedana kasnije vratio starom egocentričnom ponašanju. Waite je kasnije u jednom intervjuu rekao da je, unatoč svom ogromnom egu, Stallone imao izvrstan smisao za humor. Također je potvrdio glasine da je Stallone pravi redatelj filma, nazvavši Georgea P. Cosmatosa dobrim producentom, ali lošim redateljem.

      Za monolog Night Slashera prije finalne borbe, Brian Thompson je odradio scenu sa supervizorom scenarija koji je zamjenjivao Stallonea, koji je bio zauzet gledanjem košarkaške utakmice na TV-u.

      Custom Mercury iz 1950. koji je vozio Cobretti zapravo je bio u vlasništvu Sylvestera Stallonea. Studio je napravio kaskaderske dvojnike automobila za korištenje u nekim od akcijskih sekvenci, poput skoka s drugog kata garaže. Proizvodnja je izgradila tri automobila Cobra za kaskaderske radove. Iako su izvana bili identični, njihovi su pokretni dijelovi dizajnirani za određene sekvence, uključujući brze poteze drugim vozilima, zaokrete za 180 stupnjeva, skokove i okrete od 360 stupnjeva.

      Nož koji koristi Night Slasher za film je napravio dizajner noževa Herman Schneider. Sylvester Stallone zamolio je Schneidera da stvori nož koji publika nikada neće zaboraviti.

      Cobretti koristi prilagođeni Colt Gold Cup National Match 1911 s komorom od 9 mm. Varijanta od 9 mm napravljena je posebno za film (obično ispaljuje .45 ACP). Kasnije u filmu koristi automat Jati-Matic






      IZVOR
      IZVOR
      Cody Blake
      Posljednje uređivanje od Candy : 15-11-21 at 13:27
      Candy || Member since 2009 || Mapping Team || Global Moderator || RP staff team ||

     

     
  • Pravila pisanja poruke

    • Ne možete otvoriti novu temu
    • Ne možete ostaviti odgovor
    • Ne možete stavljati privitke
    • Ne možete uređivati svoje postove
    •