Rocky II (1979)





Datum izlaska: 15. lipnja 1979. (Sjedinjene Američke Države)


Žanr:

Drama & Sport

Autor


Sylvester Stallone



Glumci:


Glavne uloge

Sylvester Stallone: Rocky Balboa, "The Italian Stallion"
Talia Shire: Adrian Balboa
Burt Young: Paulie Pennino
Carl Weathers: Apollo Creed
Burgess Meredith: Mickey Goldmill
Tony Burton: Tony "Duke" Evers
Sylvia Meals: Supruga Apolla Creeda
Seargeoh Stallone: Robert "Rocky" Balboa
Joe Spinell: Tony Gazzo
Paul J. Micale: Father Carmine
_______________________________________

Rocky II je američki športski film snimljen 1979. godine u režiji Sylvestera Stallonea koji u njemu igra naslovnu ulogu. Predstavlja nastavak Oscarom nagrađenog filma Rocky, odnosno priče o siromašnom i neuglednom philadelphijskom bokseru koji nevoljko pristaje ponovno stati u ring s svjetskim prvakom Apollom Creedom (Carl Weathers).

Rocky II je dobio dobre kritike, ali i izvrsnu gledanost, postavši komercijalno najuspješniji hollywoodski filmski nastavak sve dok taj rekord nije oborio film Zvjezdani ratovi V: Carstvo uzvraća udarac sljedeće godine.

Rocky Balboa uživa u životu. Ima ljupku ženu Adrian, imao je uspješnu borbu s Apollo Creedom i može uživati u novcu koji je zaradio u borbi i novom ugovoru o potpori. Nažalost, Rocky postane neugodno kada ne uspije ispuniti oglas i završi raditi u tvrtki za pakiranje mesa. Vjeruje da više neće imati boksačku karijeru. Apollo želi revanš s Rockyjem kako bi dokazao da svi njegovi kritičari griješe da može pobijediti Rockyja. Može li se Rocky još jednom uspješno boriti?

Ovo je revanš stoljeća dok Rocky Balboa igra protiv Apolla Creeda u ovom snažnom nastavku jednog od najcjenjenijih filmova u povijesti filma. Scenarista/redatelj/glumac Sylvester Stallone uspijeva stvoriti film koji se osjeća dobro. Nakon što klupski borac Rocky Balboa ode na distancu s prvakom u teškoj kategoriji, svjetski boksački navijači traže revanš. Ali Rocky koji je zadobio teške ozljede u borbi s prvakom najavljuje povlačenje. Iako pokušava stvoriti novi život za sebe, Rocky shvaća da ne može odoljeti svom pravom pozivu. Prsten još jednom poziva "talijanskog pastuha" i on se još jednom mora pripremiti za životnu borbu.

_______________________________________







IZVOR
IZVOR
Cody Blake