VIŠE OD 600 KM* DOMETA SA BMW iX



S dometom od preko 600 km*, BMW iX xDrive50 (BMW iX xDrive40: preko 400 km*) savršeno je vozilo za svaki dan, idealno za gradsku vožnju i velike udaljenosti. Također se može pohvaliti izvrsnim aerodinamičkim svojstvima zahvaljujući vrlo učinkovitom dizajnu, što također pridonosi njegovoj niskoj potrošnji energije manjoj od 21 kW/h i izvanrednoj cd vrijednosti od samo 0,25 - bez premca u njegovom segmentu vozila.

BMW iX SA VIŠE OD 500 KS*

S dva snažna električna motora i BMW xDrive električnim pogonom na sve kotače, BMW iX nudi izvanredne električne performanse: preko 500 KS* pokreće BMW iX xDrive50 od 0 do 100 km/h za manje od 5 sekundi (BMW iX xDrive40: 300 KS*; 0-100 km/h za nešto više od 6 s). Trenutno dostupni okretni moment i postupno ubrzanje s mjesta omogućuju BMW-u iX da precizno i ​​spontano reagira na svaki pokret papučice gasa. Istodobno, SAV pokazuje izuzetno samopouzdano i tipično električno upravljanje.



120 KM DOMETA ISPOD 10 MINUTA

Kapacitetom punjenja do 200 kW (BMW iX xDrive40: do 150 kW) možete napuniti bateriju svog BMW-a iX na javnim stanicama za brzo punjenje od 10 do 80% ukupnog kapaciteta za manje od 40 minuta. Kod kuće možete napuniti svoj BMW iX xDrive50 koristeći svoj prikladni BMW Wallbox snage do 11 kW - i postići 100% napunjenosti baterije za manje od 11 sati (BMW iX xDrive40: za manje od 8 sati). Već su uključeni BMW fleksibilni brzi punjač za punjenje kod kuće, kabel za punjenje Mode 3 za javno punjenje i kartica za punjenje BMW za pristup javnoj mreži punjenja BMW Charging po atraktivnim uvjetima.



PONOVNO PROMIŠLJEN DIZJAN BMW iX

Čiste površine s nekoliko karakterističnih linija daju BMW iX jedinstveno monolitni oblik. Svaki detalj neprimjetno se uklapa u moderni jezik dizajna i daje vozilu izgled stvorenog iz jednog kalupa. Aerodinamični, vrlo učinkovit vanjski dizajn bio je presudan za izvanrednu vrijednost CD-a od samo 0,25, zajedno s upečatljivim detaljima, poput prozorske grafike koja se sužava prema stražnjem dijelu, "protočnosti". Po prvi put se na BMW-u SAV mogu naći ručke na vratima i vrata bez okvira - što na prvi pogled otkriva njegov pionirski duh.



BMW iX SHY TECH KONCEPT

Koncept Shy Tech fokusiran je na putnike i omogućava modernoj tehnologiji BMW iX da se stopi u pozadinu dok to nije potrebno ili izričito poželjno. Ova nevidljiva inteligencija može se iskusiti u mnogim detaljima eksterijera i interijera - poput bubrežne rešetke koja funkcionira kao inteligentna površina i sadrži tehnologiju kamere, radarske funkcije, vrhunsku senzorsku tehnologiju i grijaće elemente. A tu su i nevidljivo ugrađeni zvučnici audio sustava i minimalistički dizajn unutra.



ŽIVOTNI PROSTOR NA KOTAČIMA

Unutrašnjost BMW-a iX jedinstveno je mjesto za opuštanje uz arhitekturu nadahnutu modernim dizajnom interijera. Njegovi elementi - poput ravne ploče s velikim zakrivljenim zaslonom BMW-a i tankih sjedala - svi podsjećaju na dijelove namještaja svojim visokokvalitetnim izborom boja i materijala. Samostojeća plutajuća središnja konzola, odsutnost središnjeg tunela i najveći panoramski stakleni krov ikad instaliran u BMW-u stvaraju impresivan osjećaj prostora koji vas poziva na zadržavanje.

BMW iDRIVE

Novi BMW iDrive uranja vas u potpuno novo, cjelovito interijersko iskustvo. I po prvi put sa svojim BMW-om možete komunicirati prirodno i intuitivno. Upoznajte svog inteligentnog digitalnog asistenta koji reagira na vaš glas i geste i čini vaš boravak u BMW-u iX što ugodnijim. Pored haptičnog korisničkog sučelja BMW iDrive, kompletnijim informacijsko-zabavnim sustavom svog BMW-a iX možete upravljati prirodnije nego ikad prije.



HOLISTIČKI KONCEPT ODRŽIVOSTI U BMW iX

U usporedbi sa SAV-om s usporedno snažnim dizelskim motorom, BMW iX emitira 45% manje emisija stakleničkih plinova tijekom cijelog životnog ciklusa zahvaljujući opsežnom konceptu održivosti. To je zbog različitih mjera, poput upotrebe isključivo obnovljivih izvora energije tijekom proizvodnje i upotrebe prirodnih materijala i reciklata u unutrašnjosti. Primjeri uključuju prirodno maslinastu kožu od lišća Castanea i podne prostirke od 100% Econyla.

Potrošnja električne energije i emisije CO2.
*mjereno prema WLTP testnom ciklusu

BMW iX xDrive40(1):
Potrošnja energije u kWh/100 km: 20
Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 0
Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 0

BMW iX xDrive50(1):
Potrošnja energije u kWh/100 km: ispod 21
Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 0
Emisije CO2 u g/km (kombinirane): 0



Izvor
by Hawk