Žanr serije:
Drama, fantazija, misterija, akcija, avantura

Kreator:
Adam Price

Glumci:

David Stakston, Jonas Strand Gravli, Herman Tømmeraas

Radnja ukratko:
Čini se da je mali norveški gradić s toplim zimama i obilnim pljuskovima krenuo prema drugom Ragnaroku – osim ako netko na vrijeme ne intervenira.

Magne (David Stakston), njegov brat Laurits (Jonas Strand Gravli) i njihova majka Turid (Henriette Steenstrup) sele se u Edde, Norveška, gdje su dječaci odrastali dok im otac nije umro kad su bili mali. Turid je dobio dobar posao u lokalnom pogonu tvrtke Jutul Industries. Kad uđu u grad, Magne pokušava pomoći starcu na skuteru, a žena ga vidi i dodirne mu čelo; oči mu zasvijetle. Magne nekako osjeti da će padati kiša, usprkos tome što je nebo vedro. Naravno, počne pljuštati.

Na njihov prvi dan u školi (braća su u istom razredu; Laurits je preskočio nekoliko godina, dok je Magnea zadržala disleksija), Magne pronalazi srodan duh u Isolde (Ylva Bjørkaas Thedin), koja snima videozapise s YouTubea o okolišu i zabrinuta je što se ledenjak na lokalnom planinskom lancu topi zbog klimatskih promjena. Također nije pomoglo to što je vrijeme u Eddeu umjesto izrazite zime neobično toplo.

UKRATKO
Interesantna priča vikinške mitologije ubačena u moderni tinejdžerski svijet, ispunjen raznim trenutnim svjetskim problemima. Pristup seriji i na koji je način ova mitološka priča prikazana u novom svijetlu je vrlo zanimljiv. Međutim, serija je poprilično usporena, gotovo ništa ključno se ne odvija do posljednje epizode. Likovi su solidni, efekti pomalo nisko-budžetni. Nije loše, ali očekivao sam ipak više.



Hawk
IZVOR