Žanr serije:
Sci-fi

Kreator:
Greg Daniels

Glumci:

Andy Allo, Robbie Amell, Kevin Bigley

Radnja ukratko:
Muškarac je u mogućnosti izabrati zagrobni život nakon svoje prerane smrti.

Osvrt ukratko:
Odlična premisa koja postaje sve bolja i bolja kako serija odmiče, te će vas pošteno nasmijati, zabaviti i zaintrigirati u isto vrijeme. Svijet serije vizualno predivan i maštovit, a njegovi likovi dobro razrađeni. Gluma također odlična, pogotovo glavnog glumca Robbie Amella i glumice Andy Allo.

Naša ocjena:
9/10

***Greg Daniels, bivši redatelj i scenarist serija The Simpsons i The Office, te jedan od kreatora Parks & Recreation, dodaje seriju Upload svojim referencama, čiji je kreator, scenarist, izvršni producent i redatelj šest epizoda.

***Serija je smještena u futuristički svijet 2033. godine, a fokusira se na Nathana (Robbie Amell), softverskog poduzetnika koji je na rubu smrti na samom početku serije kada je stradao u prometnoj nesreći. Njegova djevojka Ingrid (Allegra Edwards) natjera ga na potpisivanje sporazuma; umjesto operacije koja bi mu osigurala nepotpun život, pristaje biti “učitan.”

***“Učitavanje (Upload)” je programirano širenje čovjeka u umjetni svijet po njegovom izboru. Ako odluče, bit će “poslani” u svijet za koji su pristali platiti. Nathan je Amerikanac srednje klase, ali njegova strašno bogata djevojka inzistira na sponzoriranju njegovog “zagrobnog života”. Prebačen je u Lakeview, zagrobni život za ultra bogate. Još uvijek može komunicirati sa svijetom koji ostavlja za sobom putem audio ili video poziva. A ako imaju novca, njegovi prijatelji ili rođaci mogu ga posjetiti pomoću skupa očiju u stilu virtualne stvarnosti.

***Odlična premisa koja postaje sve bolja i bolja kako serija odmiče. Ono što je moglo postati predvidivom komedijom koja brzo gubi interes gledatelja, pretvorilo se u slojevitu intrigu. Upload je stvorio neizmjerno fascinantan svijet. Ima koristi od glatkog VFX-a, kao i od maštovitog pisanja serije.

***Likovi, koji su se u prvi trenutak činili jednodimenzionalni, otkrivaju se s raznim motivacijama, iznenađujućom dubinom i dopadljivošću.



Hawk
IZVOR