IMDb 7.6/10
8,284 votes

Žanr serije:
Povijesni, drama

Kreator:
Julian Fellowes, Tony Charles, Oliver Cotton

Glumci:
Edward Holcroft, Kevin Guthrie, Charlotte Hope

Radnja ukratko:
Priča o izumu nogometa i kako se brzo popela da postane svjetska igra prelazeći podjele klase.

Osvrt ukratko:
Zanimljiva priča o postanku nogometa kombinirana s osobnom dramom likova. Dvojica glavnih likova odlični, dok su ostali gotovo ne postojani. Zanimljivo za pogledati, ali moglo je i trebalo ipak bar malo bolje.

***Serija, inspirirana istinitim događajima, prati priču Fergusa Sutera (Kevin Guthrie) dok postaje jedan od prvih plaćenih igrača koji će sudjelovati u FA Kupu, pripremajući teren za igru koju svi danas toliko volimo.
Škot radničke klase, novi u Darwen FC-u, uskoro će se naći usred daleko teže bitke dok se suočava s višom klasom – Old Etonians – koje predvodi Arthur Kinnaird (Ed Holcroft).
Osjećajući prijetnju prema onome što smatraju ‘svojim terenom’, Etonians pribjegavaju skrivenim trikovima kako bi hendikepirali protivnike, potičući bijes koji se prelijeva među timovima koji bi se trebali držati zajedno.

***Tema serije je zapravo puno zanimljivija nego što je možda ovaj pisac u početku dao zasluge, pogotovo ako uzmemo da je spoj nogometa i drame nešto što rijetko imamo prilike gledati na malim ekranima.
Kreatora Downton Abbey, Julianu Fellowesu, znate da možete vjerovati da zamršenost u detaljima neće zanemariti.
Sa sporednim glumcima koji uključuju Daniel Ings (Black Mirror/Lovesick), Henry Lloyd-Hughes (The Pale Horse/Inbetweeners) i Craig Parkinson (Misfits/Line Of Duty/Four Lions) – znate da je serija učinila sve moguće kako bi bila uspješna.
I uspijeva zabiti, iako se ne može reći da baš oduševljava.



Naša ocjena:
7/10

Hawk
IZVOR