IMDb
7.2/10
22,711 votes

Žanr serije:
Krimi, drama, misterija

Kreator:
David Weil

Glumci:
Al Pacino, Logan Lerman, Lena Olin

Radnja ukratko:
1977. godine, u New Yorku, problematičnog mladića židovskog podrijetla željnog osvete, regrutira tajna skupina nacističkih lovaca koji se bore u tajnom ratu protiv visokih nacističkih dužnosnika koji u tajnosti rade na stvaranju Četvrtog Rajha.

Osvrt ukratko:
Interesantan i malo drugačiji pogled na već često prožvakanu temu holokausta, ponekad previše usporena i na trenutke pomalo dosadna. Odlični likovi, iako ne svi jednako kvalitetno razvijeni, a od glumaca se posebno izdvaja veliki Al Pacino. Ima i problem u tome što neke teške i stvarne stvari iz prošlosti ponekad malo previše slikovito prikazuje, te na trenutke želi biti duhovita, a to u kombinaciji s vrlo tragičnom temom ne sjeda uvijek na pravo mjesto. Ipak, nudi neke lude brutalnosti kojih se ne bi postidio ni veliki Tarantino.

***‘Hunters’ se trudi prikazati drugačiju pripovijest oko teme holokausta i onoga što je uslijedilo nakon horora koncentracionih logora, uključujući ezoterijsku ideju stvaranja Četvrtog Reicha u SAD-u, bjelačke nadmoć i još mnogo više, ali ta pretjerana fikcionalizacija bi moglo izgledati uznemirujuće za one koji su preživjeli genocid – poput prikazivanja ljudskih šahovskih partija i smrtonosnih pjevačkih natjecanja u kampovima za istrebljenje u nacističkoj Njemačkoj.

To su samo neki od primjera brutalnosti koje ova serija prikazuje, bilo da se radi o ubojstvima ekipe Židovskih ‘Lovaca’ ili tih zastrašujućih scena u koncentracionim logorima. Također, ponekad niste sigurni što serija točno želi biti, neka parodija, crna komedija, ili teška drama. Malo je čudan taj prikaz jedne tako teške teme, s kombiniranjima nekih zaista zastrašujućih događaja, te često brutalne, ali fiktivne crne komedije.
Serija u boljim trenucima podsjeća na razne radove Quentina Tarantina, a izgleda kao doslovna posveta filmu Inglorious Bastards, od kojeg se najviše razlikuje upravo po tome što je uključila možda malo previše slikovitih detalja nekih stvarnih užasa.

Unatoč tematskim nedostacima, serija je apsolutno obavezna za pogledati jer je pravovremena i dokazuje nam zašto ljudi moraju učiti na svojim greškama iz prošlosti i činiti bolje za nove generacije koje dolaze. Nikad više!

Naša ocjena:
7/10



Hawk
IZVOR