PDA

Pogledaj cijelu verziju : Kako Ocistiti Sony PS 4 od prasine



Kristijan Gega
14-04-21, 21:59
Najčešće, matična ploča ili proizvodni čip, koji se instalira na vrhu, dolazi u nered. Treba imati na umu da što više vremena korisnik provede na igrama, veća je vjerojatnost oštećenja. To prije svega utječe na sistem hlađenja, a posebno na hladnjak.
Da biste sačuvali Playstation 4 od oštećenja, morate malo usporiti. Upotreba konzole za 20 ili 30 sati ubrzava proces trošenja dijelova. Optimalno vrijeme za kontinuirani rad konzole je 8 - 9 sati igranja.


Za sve kvar i pregrijavanje postoji jedan glavni razlog - prašina. Akumulira se i pritišće unutar radijatorskih elemenata i ometa protok zraka za hlađenje procesora i drugih komponenti.
Veliko nakupljanje prašine može se odrediti karakterističnim škripanjem i jakim zvukom. Što se više zvuka čuje iz tijela, to je više zagušenja unutra. Međutim, čak i u doba moderne tehnologije, ne zna svaki vlasnik kako očistiti Playstation 4 od prašine.

Postupak demontaže i čišćenja konzole
U interesu vlasnika da se potrudi da ne dođe do oštećenja uređaja. Da biste to učinili, preporučuje se čišćenje Playstation 4 od prašine svakih šest mjeseci.
Savjet! Analiza konzole, gamepada (džojstika) PS4 moguća je samo uz dovoljnu bazu tehničkog znanja. Savjetuje se nesigurnim korisnicima da se obrate servisnom centru ili privatnom čarobnjaku. U prosjeku, proces potpunog čišćenja od prašine i prljavštine neće trajati više od sat i pol.


Prije rastavljanja Playstation 4 i čišćenja uređaja, pripremite sve potrebne alate. Bit će potrebno:


Križni odvijač. Važno je da podržava Phillips vijke.
Glavni odvijač za odvijanje PS4 kućišta. Torxov model će to učiniti.
Za rad s malim dijelovima pripremite pincete.
Da biste izveli cjelokupni postupak u skladu sa standardima sterilnosti, preporučuje se kupovina medicinskih rukavica sterilnog tipa.
Za čišćenje dijelova od prašine i prljavštine koristi se 3-postotna otopina alkohola koja se nanosi na pamučni jastučić / štap.




https://hydroponicsbc.com/img/razborkaichistkaps4otpiliigryazi_E3CE8795.gif

Dijelovi za čišćenje
Kao dodatna opcija može se koristiti termička mast. Bolje je odabrati pastu od kompanije Arctic.
Proces rastavljanja Playstation 4

Proces rastavljanja konzole počinje činjenicom da biste PS4 trebali okrenuti na stražnjem poklopcu. Pincetama se uklanjaju zaštitne naljepnice (4 komada). Nakon uklanjanja naljepnica imat ćete pristup 4 vijka promjera 9 mm koji biste trebali ukloniti odvijačem Torx. Nakon uklanjanja naljepnice, garancija na konzoli se automatski poništava.

https://hydroponicsbc.com/img/razborkaichistkaps4otpiliigryazi_34A41059.jpg

https://hydroponicsbc.com/img/razborkaichistkaps4otpiliigryazi_6F60BABA.jpg

https://hydroponicsbc.com/img/razborkaichistkaps4otpiliigryazi_DAF7D22B.jpg

https://hydroponicsbc.com/img/razborkaichistkaps4otpiliigryazi_E5B79CC5.jpg



https://youtu.be/E7cCAnHhKig

IZVOR (https://bs.hydroponicsbc.com/4726-how-to-clean-ps4-from-dust.html)

Aco
25-08-21, 13:56
Privatnom čarobnjaku :lol2: Jesi ti ovo preveo na G Translate možda xD