PDA

Pogledaj cijelu verziju : [INFO FILMA] Sea Fever (2020.)



Hawk
22-05-20, 09:00
https://svijetfilma.eu/wp-content/uploads/2020/04/Sea-Fever-poster-1.jpg?ezimgfmt=rs:828x414/rscb58/ng:webp/ngcb58

IMDb 5.7/10
3,469 votes

Žanr filma:
Horor, sci-fi

Redatelj:
Neasa Hardiman

Scenarist:
Neasa Hardiman

Glumci:
Connie Nielsen, Hermione Corfield, Dougray Scott

Radnja ukratko:
Posada West of Ireland koče, nasukana na moru, bori se za svoje živote protiv rastućeg parazita u njihovoj pitkoj vodi.

Naše mišljenje ukratko:
I dok Sea Fever definitivno spada u B-listu horor trilera, vrlo je dobro napravljen i odglumljen, s tim da se čini nevjerojatno pravovremen s obzirom na vrijeme kada je izašao (tako je i originalno trebao izaći). S obzirom na to sasvim je solidan, s nekoliko brutalnih scena, iako dosta kratak i povremeno predvidiv.

***S obzirom na trenutno stanje u svijetu, teško je gledati film poput Sea Fever, u kojem riječ “karantena” znatno utječe na scenarij, bez da pomislimo na naše današnje borbe s COVID-19, gdje se vjerojatno dobar broj nas osjeća kao zvijezda u najdosadnijem horor filmu na svijetu. S obzirom ne to, Sea Fever je ili nevjerojatno dobro tempiran ili nevjerojatno loše, ovisno o tome u kojem ste raspoloženju, iako zasigurno ovaj nisko budžetni Irski horor triler film nikada nije planirao da će ovako opasno dobro pogoditi svojim izlaskom.
***Unatoč tome što traje samo 87 minuta, Hardiman odrađuje odličan posao građenja likova, dok je Corfield intrigantna prisutnost kao posebno povučena junakinja.
Međutim, ne može se poreći da su neke stvari poprilično predvidive, s recimo scenom u kojoj Corfield pregledava oči putnika koja je samo druga varijacija već viđene scene iz filma The Thing. S druge strane, neke scene u kojima razgovaraju oko toga trebaju li ili ne otići u karantenu zvuči kao nešto iz razgovora ove naše ružne sadašnjosti, pogotovo u ranim danima Korona virusa.


https://www.youtube.com/watch?v=OEgysK5W5bI

Naša ocjena:
7/10

Hawk
IZVOR (https://svijetfilma.eu/recenzija-sea-fever-2020)